Fridag + siste skoledag før helgen (21/01 + 22/01)

Ja, da blir det dobbel oppdatering i dag, da jeg rett og slett ikke gadd å blogge i går:) I Går hadde vi fri, så Tor Arne tok oss med på Capital hotel, det fineste i hele byen. Utrolig å tenke på at i den ene enden av byen finner du verste slummen, og i den andre er det luksushotell (sammenliknet med hotell i Norge er det ikke SÅ fint, men veldig bra til Afrika å være). Mette-Marit og Madonna har vært der faktisk, og Tor-Arne var meget stolt av å ha vinket til Mette-Marit i hvit boksershorts sist han var her?

 

Vi skulle ikke dra før kl 10, noe som ødela døgnrytmen jeg endelig hadde begynt å komme inn i (vant til å stå opp kl 6). Jeg våknet utrolig nok av meg selv kl 7, sikkert fordi jeg var veldig klar for solsenga. Vi var heldige og fikk sol litt over en time, før jeg og Helen hoppet i bassenget for å leke oss med undervannskameraet igjen. Noen av jentene, meg blant annet, valgte å ta en times massasje. Var kanskje ikke verdens proffeste massører, men var allikevel kjempe deilig :) Kostet ca 150 norske kr, så var absolutt verdt det!

 

Vi spiste litt lunch under parasollen, da det kom en liten skur, og dro hjem for å fikse oss til kvelden. Før vi dro hadde vi satt klar poser med klær som skulle sendes til vask, men rakk ikke levere det. Men det hadde vaskemannen tatt seg av, for da vi kom tilbake noen timer senere, lå jaggu hele kles haugen vasket og pent brettet på senga. Utrolig god service!! Sånn føler vi og det er når det gjelder det meste her, ting er aldri noe problem, alt kan fikses! På veien hjem fra spahotellet kjørte vi innom supermarkedet igjen for å hamstre ny sjokolade og drikke, og vi ser alle mulige rare folk. Huff, er flere "krøplinger" som ikke har ben, så blant annet to menn som begge var født helt rart med kroppen, de måtte komme seg bortover bakken på knotene, da beina var rart krølla under dem. Så ut som en gorilla, stakkars! To små gutter stakk henda sine inn i bilen vår og sa "hungry boys", og jeg klarte ikke annet enn å gi dem posen med plommer jeg hadde kjøpt dagen før? De trengte den vel mer enn meg.

 

Mamma, du lurte på prisnivået her, og det er nokså billig. En hamburger middag her på hotellet koster 1200 kwatcha, altså i underkant av 50 kr. En brus koster 150 kwatcha, altså ca 6 kr. Spiser lunch og middag (blir ofte to middager, da de ikke har noe særlig brødmat til lunch), så bruker rundt 150-200 kr på mat om dagen. Men Tor-Arne og Odd (er vel egentlig høgskolen tenker jeg) har spandert flere middager hittil, så det er jo kjempe snilt!

 

Skulle ikke tro at det trengtes etter en fridag, men vi var ganske slitne i går, så gikk å la oss tidlig. det gjelder forsåvidt hver kveld omtrent, man blir helt utslitt av både varmen og den uvante hverdagen. så blir tidlig til sengs, I hvert fall for meg. Men det er jo ingen overraskelse for dere som kjenner meg :)

 

I dag var det helt forferdelig å stå opp, vi var grisetrøtte på veien til skolen i dag, og ikke nok med det; i og med at Tor Arne og Odd brukte den ene bilen til å dra til Safari på (de drar til tirsdag, og har bare jobbet her nede med møter her og der, så de fortjente den!) hadde vi kun 1 bil til alle 12 som skulle på skoler rundt i hele Lilongwe, så det tok over halvannen time!

 

Første timen i dag var rett og slett veldig kjedelig, vi satt stille på en stol, og titta på 120 elever som satt og gjorde oppgaver. Jeg slet fælt med å ikke gjespe meg i hjel ;) Etter pausa fikk vi bli med inn til 5 trinn bare for å se hvordan det var der, men ho sleipe læreren (som sikkert ikke hadde lyst å rette i helgen),  gav oss alle oppgavene de jobbet med den timen, slik at jeg og Stine fikk med oss 109 oppgaver hjem for å rette. Du kan tro det var lett å tyde, med en blanding av elendig engelsk (de har akkurat begynt å lære engelsk) og Chechewa, språket her i Malawi. Men det tok vi med et smil, og tenkte at da har vi noe å pusle med når vi kommer tilbake. Vi fikk hjelp av Elise og Helen også, noe vi satt veldig pris på:) Jeg ble MEGET fornøyd da sola dukket opp igjen etter vi kom tilbake og hadde spist lunch. Satt en times tid i sola med rettingen, før jeg gikk inn for å dusje.

 

Etter middag på "mamma mia" der jeg spiste biff og peppersaus, sitter jeg nå i senga for å sove. Tenker på alt mulig jeg har opplevd den siste uka. Både gleder og grugleder meg til det vi har foran oss. mest gleder selvføgelig. Men nå har det gått en uke, man har fått det første intrykket, og jeg må si jeg kjenner på hjemmelengselen nå, savner Asbjørn innmari, og savner å ha en å prate med. Savner dere også jentene mine, å kunne snakke ut om alt mulig!

 

Men, bortsett fra det, så har jeg det superbra, og vi er utrolig heldige som får mulighet til dette! Er også en flott gjeng å reise med, og er koselig med alt vi finner på sammen! Nå er det helg, og i morra, før vi forhåpentligvis får fint nok vær til å sole oss på Capital hotel, skal vi dra på tremarkedet her i byen sammen med Lorraine - en afrikansk dame som har vært i Norge ett år. Ho kjenner Tor Arne og Odd veldig godt, så ho er "barnevakten" vår i morra mens de to er på safari. Vi er liksom barna dems vi :)

 

Nå har jeg endelig (er helt vanvittig tregt nett med tidsavbrudd HELE tiden) fått lagt ut noen bilder på facebook, så jeg legger ut linken her til dere:)

 

http://www.facebook.com/home.php?#/album.php?aid=372216&id=621030696

4 kommentarer

Linn Kristiansen

22.jan.2010 kl.23:54

Hei frøken fryd!

Høres ut som dere fortsatt trives stort.. Må si jeg er evig misunnelig! Men men.. Sånn går det... Godt dere har fått litt mer sol, så noen av bildene fra regnværet deres, så ikke digg ut! Her hjemme har det begynt å sludde litt, så tankene til varmen kommer hele tiden:)

I dag har jeg kalt Marianne for Madeleine tre ganger, er kanskje noen inni meg som savner deg litt også? Har jo vært borte fra hverandre i en uke før, men blir ikke det samme når jeg vet du er så langt borte fra meg. Og enda værre er tanken på at det ikke har gått halvveis engang! Vi er jo så og si ferdig med praksis nå, neste uke kommer til å fly som bare det pga SMART- opplegget, (og tur til Middagsåsen med klassen) også er det en uke igjen.. Huffåhuff..

Må også rose deg for at du klarer å befatte deg til det du skal skrive om, og ikke komme med laaaaaaaaaange avhandlinger som du pleier! Bra jobba Madeleine:) Men du savner nok helt sikkert å sitte å fortelle dine små historier.... :) Noe jeg savner også!

Kåre kommer forresten som gjesteinstruktør neste helg i spinning på Korpus, og alle de "gamle" instruktørene skulle prøve å møtes. Synd du ikke får vært der, hadde sikkert vært gøy for deg å sett Kåre igjen:)

Du er også dypt savnet på timen din, har fått inn en mann som heter Torkil som ikke kan måle seg med deg. Så det merkes! Blir godt å ha deg back in actiooooon igjen :)

Nei, nå snakker jeg mye! Vært i bursdag til lillebror, og sitter i sofaen samme Marius og Dennis og ser film.. Du får kose deg kjempemasse videre og hilse de andre jentene!!

Det er forresten mulig at Marius har blitt pappa innen du kommer hjem;)

Elsker deg fortsatt utrolig masse jenta mi<3

Stor nuss og klem fra meg!

Mamma og pappa

23.jan.2010 kl.17:16

Hei Madeleine!

Takk for praten på telefon igår kveld selv om vi ble avbrutt. Det var rart å høre stemmen din og vite at du er så langt unna.

Spa på Capital Hotel høres bare deilig ut! Og der har tre "M`er" vært; Mette Marit,Madonnna og Madeleine! Vet dere noe mer om safarituren dere kan være med på? Når og hvor? Du får hilse Lorraine og si at hun gjerne må fortsette å være "barnevakten" deres når Odd og Tor Arne reiser tilbake til Norge.

Så lur lærer som sparte seg selv for retterarbeid - 109 oppgaver var jo litt!! Går det greit å kommunisere på engelsk med lærerne?

Vi har sett på bilder fra de første dagene i Malawi på Facebook - du har noen soltimer foran deg hvis du skal konkurere brunfarge med de søte Malawi-barna!!!

Her er det rolig lørdagskveld med Markus og meg. Maria skal til Fredrikstad sammen med venner- du har vel ikke glemt hvordan det var da du var en fersk 18åring?! Skal hilse så mye fra henne.

Pappa er på Mossegalla ikveld med full pakke; Parkteateret og 3retters på Tivoli Amfi etterpå. Han føyk akkurat avgårde i findressen.

Ha en strålende helg med masse sol!!

stor klem fra mamman din!

Madeleine

23.jan.2010 kl.17:40

Linn:

Kjære deg, snuppa, du må ikke skrive så fine meldinger, da vet du at jeg blir sittende her å sippe ;) Hyggelig å høre at du tenker på meg da, da gleder jeg meg ekstra til å komme hjem! Savner dere også, har hatt en fin dag i dag, men i går hadde jeg en skikkelig "savne hjem"-dag, der gråt ett par tårer før jeg la meg. Jeg og Stine snakket om hjemmelengselen, og litt småbekymringer om diverse greier, så var godt å snakke ut ihvertfall. Men er det jeg merker jeg savner (i tilleg til Asbjørn så klart), dere jentene mine som jeg virkelig får snakket ordentlig med! Hils Kine og Marianne så mye og si at jeg aldri hadde klart meg uten dere <3

Mamma:

Jo, takk det samme, mamma, var veldig hjelpende å få snakket med deg i går. Hva har man mammaer til? :) Var nok bare at jeg hadde en litt dårlig dag i går, og da blir liksom alt så mye verre enn det er. I dag derimot, har vi hatt en kjempe fin dag, og jeg har kost meg sammen alle jentene i sola. Veldig deilig, så jeg tenkte på deg i dag der jeg lå og sola meg, at du skulle ha vært med hit du også. Hadde vært utrolig morro for oss begge at du kunne opplevd disse tingene sammen med meg, alt med skoleopplegget, kulturen og solinga så klart:) Ønsker meg en mor og datter/døttre - tur en eller annen gang i løpet av livet :)

Heldiggrisen pappa. Du og markus får kose dere med en film da vettu, dere har jo filmdealen vår. Du må se ps: i love you en dag, den er dritfin(men trist, så tror ikke markus har interesse av den). Den honningfilmen dere så her om dagen er kjempefin, har sett den før! Hils masse til alle sammen, Maria, Markus og Pappa! Mormor og Beste er stadig innom her, så det er morro at de kan følge med her de å! Veldig glad i dere, verdens beste familie <3

Asbjørn

23.jan.2010 kl.19:08

Hei hei kjæreste :) da er det ikke mer igjen av badet huff huff, var mer jobb en jeg tengte meg hehe :D var jo to lag med bad, så det ble mye og kaste, men nå er det meste gjort, skal bare bruke opp resten av lørdags kvelden på og skrape av gulvbeleget :p, men nok om meg :D.

Så de fine bildene av deg og barna, ser kos ut

(legge ut mer bilder da vell??) ligger vell på et fint spa du nå vel med massasje, etter en hard dag i sola?? hehe syntes det er bra du har det fint der nede, men har ikke helt vendt meg til at du ikke er her, kjøper nemlig fortsatt mat til to:) kjøpte pannekaker i stad fordi det minner om deg mmmm :) og de var veldig gode :) tenker at jeg ringer deg nå jeg, ja det skall jeg :D får se om det er noen reaksjon i andre enden, snakkes vi, om et minutt eller to ;D

Skriv en ny kommentar

madeleinetrandem

madeleinetrandem

21, Moss

Jeg er en liten og energisk jente på 21 år. Bor i moss sammen med min kjære Asbjørn, og studerer i Halden for å bli lærer. Jeg har alltid vært veldig aktiv. Jeg jobber i klesbutikk og har spinningstimer på korpus, i tilleg til at jeg liker fart og spenning som ski, snowboard, wakeboard, sol og sommer, venner, hytteturer og ikke minst å kose meg sammen med verdens beste kjæreste! Må inrømme at jeg ikke er noe fan av blogging, men nå gjør jeg likevel et forsøk, da jeg skal til Malawi i 5 uker, og bl.a. har en svært engasjert mor som til en hver tid lurer på hva jeg gjør ;o)

Kategorier

Arkiv

hits