Min første undervisningstime (25/01)

Er så hyggelig med alle som følger med og kommenterer på bloggen, er meget motiverende :) Er ikke hver dag det blir noe, for nå fremover blir det mye de samme rutinene, men jeg lover å blogge med en gang det er noe nytt :) Og det er det i dag? Vi har hatt helg og er klare for en ny uke på praksisskolen vår. Denne uken setter vi i gang med å selv undervise, og jeg skal ha annenhver dag med matte og med expressive arts (blanding av musikk, dans, gym og kunst & handverk). I dag hadde jeg matte, men startet timen med å fortelle litt fra Norge. Alle satt som tente lys, og synes nok det vært interessant å høre om forskjellene mellom landene våre. Jeg fortale om hvilke dyr vi har, om hvordan årssyklusen er med snø og sommer. Jeg fortalte også om at jeg har en søster og en bror, og at det er helt normalt å bare være en familie på 3/ 4/5/6 personer. Da måpte de, for her er de gjerne 8 søsken og oppover? Jeg fortalte også at jeg har en oldemor som fortsatt lever og at hun er 98 år gammel, og da skulle du sett ansiktene. Her er jo gjennomsnittsalderen for å dø 36. Videre forklarte jeg skolesystemet og at en klasse på mellom 15 og 30 er helt normalt, noe de også synes var merkelig. For dem blir det nok også veldig sykt at vi går først 10 år på skole, så 3 år, og SÅ velger vi hva vi vil bli og går 3++ år på skole igjen. Jeg fant ut at jeg er på mitt 15 år med skolegang, og det synes de nok var veldig mye. Hadde det vært sånn her hadde de ikke kunnet jobbe særlig lenge før de uansett dør. Huff?

 

Etter norgepresentasjonen begynte jeg mattetimen med repetisjon av forrige time jeg observerte; HCF - highest common factor, og jeg prøvde å forklare for at de skulle FORSTÅ. Det er noe jeg har merket meg, at lærerne er ikke SÅ opptatt av forståelsen her. Hvis de 50 bakerste elevene ikke følger med eller hører læreren, så er det dems problem. Eller at de lærer regler og ting og tang som de egentlig ikke forstår hvorfor. I det første klasserommet (lærerne har samme undervisning i begge klasser, bare bytter over) gikk alt strålende, de var til og med mye mer stille enn når hovedlærerne deres har dem. Men i det andre klasserommet merket vi at de var mye mer ukonsentrerte og vanskeligere å "nå" frem til. Her var de mange flere, jeg måtte passe på hvor jeg tråkket når jeg stod dere fremme ved tavla, for elevene satt helt frem til veggen. Etter oppgavene med HCF viste jeg dem gangetabbellen slik vi kan den, for de har den helt annerledes. Det var ment som en introduksjon til Onsdag, da vi skal ha lek - gangestafetten vi har lært i dramatimen.

 

Etter timen sa Doreen, ho vi har mest kontakt med (vi har egentlig ingen konkret praksislærer) at jeg gjorde en "excellent job", at jeg ikke virket redd, og at jeg har en klar og høy stemme som ho trodde alle 130 elevene hørte. Hyggelig å høre :) Blir spennende å se hvordan gangestafetten går, for da kan det fort bli kaos ;/

 

Etter at vi ble henta, dro noen av oss hjem for å hvile på Korea Garden (vårt nåværende hjem), mens andre, blant annet meg selvfølgelig, dro på Capital hotel for å nyte sola ved bassenget. Var kjempe delig der i dag også og jeg sovnet litt i skyggen (ble litt overskya etter hvert, men var mer enn varmt nok) etter en deilig club sandwich.

 

Ett par timer senere stod vi klare på ett av rommene våre og øvde på avskjedssang. Tor-Arne har bursdag i dag i tillegg til at han og Odd drar hjem i morra, så vi hadde pyntet resturanten med ballonger,     bursdagshatter, fløyter og diverse pynt. Med litt hjelp fra noen av jentene hadde jeg diktet en sang som vi alle sang under middagen. Kjempe trist at de skal hjem nå, de er så utrolig gode, har passet på oss som om vi var deres egne døtre, og gjort alt de kan for at vi skal ha det best mulig. Kommer til å savne dem når de har dratt! Noen ting i sangen er litt intert, som for eksempel at TorArne HELE tiden sier at de er så gærne, og at Odd er veldig glad i sin spesial øl. Her er sangen:

 

Melodi: "kaptein sabeltann"

 

Vi reiste fra vårt hjemland og med kurs mot Afrika

Vi fikk tilbud om vår praksis her, og gladelig sa vi JA!

Hipp hipp hipp, hurra. Her har vi det bra!

Og takket være dere sitter vi her nå i dag.

 

Tor-Arne er en gærning, det er ingen tvil om det.

Han blir glad i alle rundt seg, ja det kan vi alle se!

Du ordner alltid opp, og jaggu er det godt.

Du har et gøts og pågangsmot som aldri sier stopp.

 

Ja, Odd bestiller special, og han koser seg med det.

Etter mye jobb og ordning syns vi han fortjener det!

Mr. Oddi-mann. Han er herlig han.

Med den jobb han gjør er det ingen andre som erstatt'n kan.

 

Nå reiser dere hjem og vi syns det er veldig trist.

Vi skulle ønske dere hadde blitt her helt til sist!

Tusen takk for nå, sammen går vi så

Og tørker våre tårer for at dere nå skal gå...

4 kommentarer

Mamma og pappa

25.jan.2010 kl.23:53

Hei Madeleine.

Flott at været er blitt bedre. Det høres ut som om dere får et uforglemmelig opphold. Her er det blitt kaldere igjen; -11 grader ute og vi fyrer på peisen. Markus har byttet inn x-box'en og kjøpt PS3. Maria har drillet i kveld, og er hjemme (ikke hos kjæresten sin). Ha det bra Madeleine. Glad i deg.

pappa

Mamma og pappa

26.jan.2010 kl.00:03

Hei Madeleine!

Jeg må jo få kommentere litt jeg og! Hadde bare lyst til å si at jeg skulle ønske jeg hadde vært " flua på veggen" i din første undervisningstime! Skulle så gjerne ha sett ansiktsutrykkene til ungene! Du har et godt poeng med elevenes behov for å forstå!

Håper du lærer noen afrikanske sanger som du kan lære bort til mamsen når du kommer hjem.

Lykke til med gangestafetten imorgen!

Nattaklem fra mamma

Mormor og Beste

26.jan.2010 kl.20:57

Hei Madeliene!

Gjett om vi koser oss når vi leser dette. Du forteller det så levende så vi føler nesten at vi er tilstede.

Ja, det hadde vært litt av en opplevelse. Madeleine, vi tror du gjør en kjempegod jobb som lærer for disse barna , og de gleder seg sikkert mere til å gå på skolen nå enn ellers. Godt at du får nyte sola og hvile deg litt. Vi er så glad i deg, Madeleine. Vi tenker mye på deg. Lykke til videre, og ha det godt.

Maria

27.jan.2010 kl.08:44

Hei Madeleine!

Jeg leser bloggen din hver dag jeg også, som alle de andre fansa dine her, og det er som de sier, veldig spennende å lese. Jeg vil tro du gjorde en strålende jobb i å undervise barna, læreren hadde nok rett i å kalle det en "excellent job"., med din høye stemme og ditt gode hjerte. :) Som jeg leste mamma hadde skrevet, har jeg da fått meg kjæreste og er veldig fornøyd med han. :-D Og tro det eller ei, denne gangen har jeg valgt en snill, smart, go'hjerta og pen gutt som jeg faktisk har godt av å være sammen med!

Blir nesten lei meg på dine vegne når jeg tenker på at du er 5 uker borte fra assbear'en din, for jeg klikker helt bare det går en dag uten tobias! Hehe. Meen, tenk så deilig det blir for deg å se han igjen.:)

Når du kommer hjem må du, asbkørn, tobias og jeg, og markus hvis han vil, dra til enten Korketrekkeren eller kjøre go'kart eller noe sånt, så dere får møtt han!:)

Savner deg storesøss, tenker på deg hver dag. Lykke til videre, og kos deg masse i sola! kjempeglad i deg. <3

Skriv en ny kommentar

madeleinetrandem

madeleinetrandem

21, Moss

Jeg er en liten og energisk jente på 21 år. Bor i moss sammen med min kjære Asbjørn, og studerer i Halden for å bli lærer. Jeg har alltid vært veldig aktiv. Jeg jobber i klesbutikk og har spinningstimer på korpus, i tilleg til at jeg liker fart og spenning som ski, snowboard, wakeboard, sol og sommer, venner, hytteturer og ikke minst å kose meg sammen med verdens beste kjæreste! Må inrømme at jeg ikke er noe fan av blogging, men nå gjør jeg likevel et forsøk, da jeg skal til Malawi i 5 uker, og bl.a. har en svært engasjert mor som til en hver tid lurer på hva jeg gjør ;o)

Kategorier

Arkiv

hits