Ants in my pants! (31/01)

På Korea Garden har de en rett som kalles "ants in the tree", altså "maur i treet". Var litt skeptisk første gangen jeg bestilte det, men det smakte faktisk ganske godt. Så ut som spagetti, men var stivt som potetgull, og kritthvitt. Nå har jeg gitt kelnerne beskjed om at de kan gjøre om menyen til "ants in my pants". Hvorfor? Det finner du ut om på slutten av innlegget :)

 

Beklager, folkens, går litt tregt mellom innleggene her, men jeg sparer nemlig opp sånn at det skal bli någet interessant for dere å lese. Må bare oppsummere litt for min egen del her, skal vi se?. Onsdag var forrige innlegg, og det var da vi var på besøk hos Doreen og jeg hadde en liten "grinedag". For dere som har lest innlegget, skjønner dere sikkert hvorfor. På torsdag hadde jeg expressive arts, og vi hadde med oss hoppetau til skolene som vi brukte i denne timen. Elevene storkoste seg! Jeg skulle liksom vise hvordan de skulle hoppe, men det var ikke akkurat nødvendig. Her hopper de nemlig ikke sånne "dobbelthopp" mellom hvert sleng, som vi gjør i Norge. Jeg hoppet meg inn i buen, og merket at de som sveivet skrudde opp tempo til de grader! De sveiva i et tempo som jeg aldri før har sett, og svetten spruta av dem! Nyskjerrig som jeg er, ville jeg også prøve, og Stine filma. Jeg hoppa sammen med "mesteren", en av gutta som klarte å holde et sykt tempo, og jeg fikk en rimelig god applaus da jeg viste at jeg kunne hoppe som en afrikaner! Etter skolen dro vi alle på girls promotion club. Det er bare jenter der, og det er et prosjekt som er satt i gang for at jenter ikke skal droppe ut av skolen for tidlig pga hjemmearbeid, men der de lærer nettopp dette, å sy, lage mat og andre ting damene her nede bør kunne. Etter at vi hadde observert litt, gikk de ut på plassen, og begynte å danse afrikansk folkedans. Jeg hadde ikke noe valg, brått stod jeg midt mellom to vrikkende rumper, og prøvde å etterlikne. De som stod bak meg syntes nok det så forferdelig dumt ut, for de fnisa og lo så det halve kunne vært nok! Jeg hadde tatt på meg treningstøy (Doreen hadde bedt meg om å være kledd for kamp), for på slutten av dagen er det nettball kamp (blanding av håndball og basketball) mellom lærerne og elevene.   Det kom bare flere og flere tilskuere, da alle som går på "videregående" akkurat var ferdig med sin skoletid da. Derfor nøyet jeg meg med å se på isteden. Kanskje senere i oppholdet :)

 

Når vi kommer hjem, tar jeg meg en svømmetur i bassenget, og legger merke til en jente som sitter på en stol å røyker helt alene. Minst jeg huska å ha sett ho tidligere i uka også. Jeg gikk bort til ho, og begynte å prate? Hun var fra California, og var kjempe hyggelig. Vi skravla i vei, og ikke før jeg viste ordet av det, hadde jeg invitert ho med til å spise middag med oss senere den kvelden. Hun møtte opp, og vi koste oss, skravla og lo. Som dere vet, kommer jeg med noen "gullkorn" i blant, og i kveld skulle jeg forklare at norske barn kan være litt bortskjemte innimellom. Men mine engelskkunnskaper klarte jeg å si boiled kids, istedenfor spoiled? JESS ;)

 

Fredag på skolen skulle vi synge og lære dans igjen, og nå har jeg virkelig ikke stemme igjen. Ida mente jeg høres ut som Jenny Skavland, men spør du meg høres jeg ut som en sleten nærkis. Etter skolen hadde vi planer om Capital, men siden det regnet, slappet vi bare av  på hotellet. Man blir ganske sliten av varmen og ikke minst det høye støynivået i klasserommene. Helen hadde bursdag, så jeg og Stine bestilte bord på Mamma Mia (vår yndlingsresturant med italiensk pizza eller pepperbiff), og vi bestilte også en stor sjokoladekake med 21 lys og navnet hennes skrevet på. Jeg var kjempe stressa for at de hadde glemt hele kaka, men i siste liten kom hele gjengen som jobba der, vandrenes bortover som et sanchta lucia- tog, med kaka i hånda mens de sang bursdagssangen. Helen ble kjempeglad, og kaka smakte godt! Vi hadde en liten overraskelse til på lur etter vi kom hjem. Vi fire på basisgruppa gikk på vårt rom for å oppholde Helen. Vi skulle spille spill, men jeg "kom på" at jeg hadde lovt Heidi (en av lærerne fra Kjølberg skole som er på safari denne helgen) å se til rommet deres, da det blant annet var en del penger der. Jeg fikk med meg alle jentene, til tross for at Helen syntes det var unødvendig at vi alle trente å sjekke, og i det vi gikk inn i rommet, hoppet resten av gjengen fram bak senga og ropte "overraskelse"! Vi hadde kjøpt champagne, og litt rusbrus, og pyntet med ballonger (hadde selvfølgelig avklart med Heidi på forhånd, da de har aircondition og kjøleskap i motsetning til våre rom). Kjempe koselig kveld, tror Helen satt pris på det :)

 

Ja, da var vi kommet til Lørdag, det var i går det. Endelig helg, og gjett hva vi ville gjøre? Sole oss :) På veien til Capital, ser vi en ganske stor ape sprette bortover veien. Hah, morsomt å se, det hadde jeg ikke forventet, til tross for at vi er i Afrika. Vi koste oss masse i sola, var litt overskyet som lurte oss, så de fleste ble solbrente, bortsett fra meg som var flink til å smøre meg :) jeg fikk endelig lagt ut noen flere bilder på facebook også, da jeg fant ut at man kunne kjøpe nett på hotellet, som hadde en MYE raskere linje enn der vi bor. Det er nemlig en grunn til at jeg nesten ikke legger ut noe?. Da må man i så fall sitte oppe midt på natta, og som dere vet, er det uaktuelt for meg!

 

Link til bildene på facebook: http://www.facebook.com/album.php?aid=372216&id=621030696

_________________________________________________________________________________

 

OK, nå kommer  noe jeg bare MÅ fortelle som skjedde i gårkveld, for hvis dere syntes mitt forrige blogginnlegg var trist, skal jeg love at jeg kan muntre dere opp med dette. Jeg har for så vidt røpet litt med overskriften, men her kommer detaljene: Vi sitter på Korea Garden (der vi bor) og spiller kort etter å ha spist ferdig middagen vår. Jeg skal bare en liten tur på do, og reiser meg for å finne frem nøklene som ligger i veska mi nede ved beina mine. Da oppdager jeg et svart område på gulvet, AKKURAT der jeg hadde hatt foten min, med fullt av maur. Dere som kjenner meg, vet at jeg ikke er redd for edderkopper, veps og andre innsekter, men akkurat maur har jeg alltid vært livredd for. Det kryr! Brrr, får frysninger bare jeg skriver ordet. Jeg skvetter lett bort fra stedet og ransaker raskt den hvite tightsen min for å se om det er noen der. Heldigvis fant jeg ingen maur, verken der eller på føttene mine, så jeg grøsser, tar veska mi, og setter kursen mot rommet vårt. Jeg stussa veldig over at det ikke hadde krøpet noen maur på meg, da det var nokså mange der jeg hadde hatt foten min?..

 

For dere pripne som ikke liker detaljer; beklager dette, men det må med, for som dere vet er det sånn jeg er! Jeg drar ned tightsen, og får endelig satt meg ned på dosetet. Jeg titter tilfeldigvis ned mot låra mine, og oppdager en maurtue i fanget mitt. Jeg skriker og får helt panikk. Ikke kunne jeg reise meg opp, for det var en grunn til at jeg hadde satt meg ned! Maur kryper overalt, og da mener jeg OVERALT. I og med at til og med den hvite trusa mi også inneholdt maur, måtte jeg selvfølgelig se etter på ?. min, og der krøp det jaggu meg en maur der og! Jeg satte i gang med å drepe disse små J***ene, og med ståpels over hele meg og 240 i puls,  ransaka jeg gjennom det som var av tights, truse og tunika, og drepte det som var å drepe. Trodde jeg?. Jeg marsja ut i restauranten for å fortelle jentene om det som hadde skjedd, og keldnerne lurte forferdelig på hva det var som foregikk, og hvorfor vi holdt på å le oss i hjel. Jeg satte meg ned med grøssninger over hele kroppen, og det tok jaggu ikke lang tid før jeg fant flere svarte krypende vesener vandrende rundt. Jeg gikk tilbake på rommet igjen, vaska hele kroppen, og tok på noen andre klær. Litt oppskaka satt jeg meg ned igjen sammen jentene, og satt og tenkte på hvor latterlig jeg måtte ha sett ut. Og Bæng, plutselig satt det en kakerlakk på skuldra mi! Nå var det nok! Jeg spratt opp, hyla som en stokka gris, og løp rundt nabobordet mens jeg prøvde å vifte vekk kveldens andre fiende. Da jeg hadde tatt runden rundt bordet, og stoppa for å vise de sjokkerte jentene hvorfor jeg skrek, var den borte. Følte meg som en idiot. Hahaha, nå sitter jeg her og ler så tårene triller. Kelnerne kom nok en gang løpenes og lurte på hva i all verden som foregikk. Jeg forklare hysterisk, og alle hold på å dø av latter. Gudamei, for en kveld. Stine, min romvenninne, fløy rett opp på rommet for å forgifte det med innsektsspray, og tok nok en dreperrunde på badet. Jeg hadde fått nok denne kvelden, så vi tulla oss godt inn under myggnettingen, jeg dobbeltsjekka trusa mi før jeg la meg i senga, og sovna pang. (Og gjett om hvem som drømte om maur i natt!?)

9 kommentarer

Helene&Christine

31.jan.2010 kl.09:54

hei! så fin blogg du har :)

hadde satt veldig stor pris på en kommentar tilbake på hva du mener om det siste innlegget :D

Silje

31.jan.2010 kl.09:58

Hei! Stikker bare innom for å ønske deg en fin søndag:) Håper du har hatt det bra i helgen:)

Stine-hu fine

31.jan.2010 kl.11:36

Madeleine... Du er en fantastisk god blogger.... Kjempe spennende å lese om dine dager... Høres som om du har det knallbra:) Maurepisoden var driiitbra. Elsker den direkte og ærlige Madeleine... Måtte lese høyt for Eyvind til og med.. Jeg misunner deg,Afrika er flott. Du er søren meg tøff og kommer som Doreen sa å bli huska der nede. Du opplever jammen meg mye ved å tørre å være så sosial og frampå som du er. Savner deg her hjemme...

Marianne G.L.

31.jan.2010 kl.12:41

HAHAHAHAHAAAAA! Syns jeg ser deg løpe rundt med maur i buksa xD ler så tårene triller selv her. hahaha :D

oi oi oi... "puste nå, Marianne.... puste" *gisp*. latterkrampe xD

Morro å høre at du kan hoppe som afrikanerne gjør! Det er litt av en bragd :D sjuke greier. Skulle likt å se deg danse afrikansk folkedans. Tror jeg hadde stått i bakgrunnen og flira jeg også... og så hadde jeg blitt med og blitt flirt av selv også :P

Godt å høre at du smører deg! Skyer beskytter overhodet ikke mot sola. De bare gjør så du ikke føler seg så varm av solskinnet, og du blir plutselig brent uten å skjønne noe som helst :P

Har sett på alle bildene du har lagt ut, og det ser ut som du har det veldig bra :) Guttungene til Doreen så veldig glade ut! Det må være utrolig deilig å kunne spre slik glede :)

Gleder meg til å se flere bilder og lese mer her på bloggen.

Drømte om deg i natt :) Det var sommer og du skulle plukke meg opp for å dra på skolen, og jeg hadde forsovet meg noe grundig, og jeg måtte dusje for jeg så ikke ut, også fant jeg ikke klærne mine eller noen ting.. var bare kaos og du stod og masa på meg.Vi kom oss ikke på skolen før klokka ett, og da var Kine og Linn dritsure xD

Savner deg fremdeles! *kosepå*

PS: Jobber med å svare på mailen din, men det ser ut til å bli en 2000 ords avhandling, så du får smøre deg med solkrem og tålmodighet! Du får den fulle og hele London-erfaringen så fort jeg har fått alt ned på papiret (eller på tastaturet i dette tilfellet) :D

<3

Mamma

31.jan.2010 kl.13:26

Hei Madeleine!

Som vanlig er det morsomt og rørende å lese avhandlingene dine. Her snør det igjen. I går kveld hadde vi en hyggelig kveld sammen med Asbjørn som kom og spiste middag med oss. Badet deres er litt av et prosjekt, men det blir nok kjempefint når det blir ferdig.

Ha det fortsatt kjempebra.

Skal hilse fra Markus og mamma. Maria er i Fredrikstad.

pappa

Marte

31.jan.2010 kl.15:57

Haha, utrolig morsomt å lese om den gufne mauropplevelsen din! :D Sikkert ikke så moro for deg i øyeblikket det skjedde, men...:D Du er flink til å beskrive opplevelsene dine, veldig gøy å lese!

Mormor og Beste

01.feb.2010 kl.11:07

Hei Madeleine!

Så har du prøvd det også, å ha en maurtue i buksa. Det var nok litt spennende, men i ettertid

bare morsomt, og vi fikk oss en god latter. Det gir oss mye å kunne lese innleggene dine, og vi venter spent på fortsettelsen. Ha det godt videre kjære Madeleine. Dette greier du kjempefint.

Ruth M Løken

01.feb.2010 kl.19:19

Halla! Dette er altså "tante" som nå har levd seg inn i den heftige maur-historien - tror jeg hadde besvimt av mindre. Så utrolig ekkelt. Skal lese det rørende også - og har sett på vakre bilder! Så spennende for deg da, Madeleine ;-) Som du skjønner er det modern som har koblet meg på her - hatt en liten prat, da vettu. Blessings fra Ruth ;-)

Madeleine

01.feb.2010 kl.19:49

Hehehe, Marianne, jeg ser for meg deg sitte der med latteren din, det smitter helt hit til Malawi. Artig drøm, kunne nesten ha vært realitet, bortsett fra at jeg synes du er veldig flink om morgenene ;) Savner dere så ille altså, er lenge å være borte fra mine ordentlige venner i 5 uker! Og Stine, jeg savner sofakroken din, skravlingen vår (eller min? :P ) og at vi ikke klarer å bestemme oss for hvilken film vi skal se!

Mormor og Beste, så flinke dere er til å følge med, er morro at dere får fulgt med på alt jeg gjør!

Kjempehyggelig at dere alle kommenterer hele tiden, det får meg til å kaste meg ned på senga med pc'n for å lese kommentarene deres så fort jeg får mulighet. Beklager at jeg ikke er noe flink til å svare, men har ikke verken til eller nett til å kunne svare tilbake til hver enkelt av dere.... prøver å laste opp bilder, men får som oftest tidsavbrudd. Men da har dere noe å glede dere til når jeg kommer hjem :)

Glad i dere! Klem

Skriv en ny kommentar

madeleinetrandem

madeleinetrandem

21, Moss

Jeg er en liten og energisk jente på 21 år. Bor i moss sammen med min kjære Asbjørn, og studerer i Halden for å bli lærer. Jeg har alltid vært veldig aktiv. Jeg jobber i klesbutikk og har spinningstimer på korpus, i tilleg til at jeg liker fart og spenning som ski, snowboard, wakeboard, sol og sommer, venner, hytteturer og ikke minst å kose meg sammen med verdens beste kjæreste! Må inrømme at jeg ikke er noe fan av blogging, men nå gjør jeg likevel et forsøk, da jeg skal til Malawi i 5 uker, og bl.a. har en svært engasjert mor som til en hver tid lurer på hva jeg gjør ;o)

Kategorier

Arkiv

hits