I går navngav vi en nyfødt baby :O) (06/02)

Siste delen av skoledagen i går, ble Doreen med oss for å besøke en av lærerne og hennes nyfødte baby. Hun har vært på jobb hver eneste dag og sett ut som om magen skal sprekke hvert øyeblikk. Og det gjorde den og gitt. I Norge er man borte både lenge før og etter fødselen, men her er det bare å møte opp på jobb! Hun var på jobb på onsdag, og på kvelden fødte hun ei nydelig jente. Vi kjente alle fire jentene at eggstokkene rasla litt da vi fikk holde den lille nyfødte babyen. Praksislæreren til Ida hadde foreslått for ett par dager siden, at kollegaen skulle oppkalle barnet sitt etter ho. Ida trodde ho tulla, men det er vanlig her at førstefødte er det kirken som bestemmer, mens resten av barna bestemmer venner, familie osv. På torsdag, da vi fikk beskjeden om barnet, sa de på læreværelset av vi fire skulle få i oppgave å finne navn til barnet, så da syntes vi at Ida faktisk var en god og symbolsk ide :) Babyen fikk litt babyklær og babyleker som Ida hadde med hjemmeifra, og av meg fikk hun de rosa prinsessetrusene og strømpebuksene jeg fikk med fra deg, Marianne :)

 

Senere på dagen skulle vi egentlig på Girls premotion Club, og jeg må inrømme at det var forferdelig fristende å dra på Capital å sole seg istedenfor, da dette var den første dagen på en uke med sol igjen. De fleste jentene dro på Capital, men vi følte det ville blitt litt feil om det bare skulle møte opp ett par stk, i tillegg til at det er jo spennende å se hva de holdt på med, så jeg bestemte meg for å bli med.  MEN, etter 2 timers venting, omtrent i det vi skulle dra, ringte rektoren og sa at det ikke ble noe av. ISJ, det var irriterende, men jaja, da blir det neste uke istedenfor :)

 

I dag hadde vi sett på værvarselen at det skulle bli fint vær, så vi sto opp tidlig for å være klar på solsenga på Capital kl 09.00 :) Jeg var litt for desperat etter å få farge i dag, (i og med at alt hadde" falt av" i løpet av uken) så jeg sparte litt for mye på solkremen i dag gitt. Hele baksiden, spesielt rompa mi, er KLIN RØD! Jeg kan rett og slett ikke sitte, så nå ligger jeg her i senga på magen å skriver. Hehe, jaja, jeg kan takke meg selv!

 

Vi dro fra Capital i dag allerede kl 13, for å besøke et barnehjem. Snakk om nydelige unger! Alle hadde mistet foreldrene sine, enten blitt forlatt eller ved død. Stakkars barn, det er virkelig godt å se hvor godt de hadde det der i hvert fall. De bodde i et slags hus, de hadde klær, senger, ble skiftet på og matet. De som jobbet der var kjempehyggelige, de gjorde en fantastisk jobb med å ta godt vare på barna som om de var deres egne, og ikke minst gav de dem den kjærligheten som de ikke har mulighet til å få av sine egne foreldre. Barna er der aldri lenger enn til dem er 2 år, da de enten blir adoptert bort, satt til fosterfamilier eller (som oftest) at de blir satt tilbake til sine opprinnelige familier. Vi var der i nesten 2 timer, og alle 12 gikk rundt og bar på hver sine babyer. Noen av oss ville bare ta de med hjem, for nye mer nydelig skal du lete lenge etter!

 

Da vi kom hjem, hadde Wenche, Merethe og Johnny kommet seg trygt frem etter en lang reise. De skal nemlig være sammen med oss til vi skal hjem, mens Heidi og Kristin drar til mandag. Wenche er praksislæreren vår på Kjølberg, og hun har bodd i Malawi i 2 år, så hun har masse erfaring! VI har gledet oss utrolig masse til at hun skulle komme hit, og ser fram til at hun skal vise oss mye spennende!

 

Ja, da er det bare 2 uker igjen, så er vi hjemme igjen. Savner dere der hjemme utrolig masse, gleder meg til å se dere igjen, samtidig som jeg også koser meg veldig her nede! Er så glad for at jeg fikk være med på dette :)

 

2 kommentarer

mamma

07.feb.2010 kl.18:28

Hei Madeleine!

Så heldig du er som får være med på så utrolig mye mens du er i Malawi! 5 uker "tettpakket" med opplevelser du ikke ville fått hvis du hadde hatt praksis i Norge. Nyfødte lille Ida var sikkert nydelig og babyene på barnehjemmet likeså!

Kos deg fortsatt!Mange klemmer fra mamma`n din som er så glad i deg!

Mormor og Beste

07.feb.2010 kl.20:10

Hei Madeleine!

Igjen har vi kunnet lese om alle dine fine opplevelser, og vi er glade for å kunne følge med på det.

Idag har vi hatt et kjempeflott vær og gått en lang tur. Satte oss ned på en benk i sola ved sjøen og kjente at den varmet. Men solbrente ble vi ikke. Og etterpå fikk vi besøk av mamma og pappa og hadde en koselig stund sammen. Vi tenker på deg, og ha det godt videre kjære Madeleine.

Klem fra mormor og beste.

Skriv en ny kommentar

madeleinetrandem

madeleinetrandem

21, Moss

Jeg er en liten og energisk jente på 21 år. Bor i moss sammen med min kjære Asbjørn, og studerer i Halden for å bli lærer. Jeg har alltid vært veldig aktiv. Jeg jobber i klesbutikk og har spinningstimer på korpus, i tilleg til at jeg liker fart og spenning som ski, snowboard, wakeboard, sol og sommer, venner, hytteturer og ikke minst å kose meg sammen med verdens beste kjæreste! Må inrømme at jeg ikke er noe fan av blogging, men nå gjør jeg likevel et forsøk, da jeg skal til Malawi i 5 uker, og bl.a. har en svært engasjert mor som til en hver tid lurer på hva jeg gjør ;o)

Kategorier

Arkiv

hits