Safariweekend i Zambia (14/02)

Fredagsmorgen forlater vi Korea Garden, med kurs mot Zambia. Turen tok  7 timer (ink. pauser) og vi fortelte oss i 2 jeeper, 8 stk i hver bil. På veien sang vi, spiste, sov og hørte på musikk, og de 3 siste timene var rimelig humpete. Hullete grusvei som gav skikkelig safaristemning for noen, og vonde rygger for andre ;) Jeg for min del synes ikke safarien hadde hatt samme sjarm med asfalt, så syntes det var helt greit! Da vi begynte å nærme oss stedet vi skulle bo på, så vi bavianer som fløy rundt om kring. Imperlaer (ser ut som antilopene i løvenes konge) var også å se både her og der, men litt spesielt var det å se giraff bare noen hundre meter unna Lodgen. Da vi kom frem, fikk vi litt informasjon, og ble fordelt rundt på søte små hytter med skikkelig afrikansk preg. Veggene var laget av bambusgrener (?), tak av strå, men allikevel veldig rent og pent inni med dusj, do og gode senger. Litt kakerlakker, firfirsler og småkryp måtte vi regne med, men jeg er heldigvis ikke redd for sånt, så jeg sov som en stein om nettene i motsetning til noen av de andre jentene som hadde nøye inspeksjon før de krøp under dyna med insektssprayen klar i hånda ;)

 

Før vi gikk inn i hyttene våre, tittet vi utover sletta, og så en elefant og et elefantbarn ca hundre meter unna. Når vi skulle gå mellom hyttene og til der vi spiste, måtte vi holde øynene åpne for alle mulige dyr.    Rett utenfor hytta vår var det digre spor som tilhørte flodhester som pleide å komme opp fra vannet/gjørma om nettene. Så navnet på campen "Wild life camp" passet midt i blinken, og jeg synes det var kjempe spennende å bo så nære dyrelivet.

 

Etter å ha pakket ut og skiftet (vi er konstant svette, er sykt høy luftfuktighet og mellom 30 og 40 grader på dagen) fikk vi middag/kveldsmat, som var kjempegod! Utrolig hyggelig betjening også! Vi fikk ikke gå over fra spisestedet til hyttene (var bare 100 meter), så vi ble kjørt med åpen jeep. Han tok en liten omvei, og vi så både en flodhest og et pigsvin. Og det var ikke et sånt som vi har i Norge, det var helt sinnsykt stort, på str med en hund med pigger lengre enn blyanter. Guiden sa at det var ikke ofte man fikk se disse. De fleste av oss datt rett ned på puta etter en så lang kjøretur, så jeg lå nok i drømmeland allerede i 9 tiden.

 

Halv 5 spratt jeg opp morgenen etter, for da var jeg klar for safari, og fikk ikke sove mer! Kl 6 hadde vi spist og pakket, og satt klare i jeepene (åpent tak på den jeg satt i, så cowboy hatten gjorde nytta si). VI skulle få 2 safarier i løpet av oppholdet, en på morgenen og en på kvelden, 4 timer på hver. Jeg skal si dere at de timene gikk fort. For alle dere som ikke har opplevd safari før; begynn å spar! Guiden vår var vanvittig kunnskapsrik, og ikke minst hadde han en utrolig morsom humor. Han spratt ut av bilen og spurte; "OK, who's poop is this?". Han hadde historier til alt mulig, og fikk til og med bæsj til å bli interessant. Alle mulige historier om dyr la han til menneskelige egenskaper, som for eksempel at han knyttet måten vi mennesker dater på internett, til måten dyr finner hverandre på ved å bæsje.

 

Vi så sebraer, giraffer, maurfjell, buffaloer, antiloper, øgle, hyene, villsvin (Pumba) og mange forskellige fugler. Det er helt utrolig å lære om hvordan dyr tilpasser seg naturen og motsatt, og generelt hvordan ting er skapt. Vi fikk også  se elefanter på sinnsykt nært hold. Han kjørte bilen HELT inntil en elefant, der jeg så å si kunne telle øyenvippene hans. Dyra gir tydelig tegn på hvor grensa går, og vi så at elefanten bøyde seg bakover da vi stod bare en meter unna. Mange tror at flodhester er ett av de dyrene som dreper flest mennesker, men han sa at ihvertfall her i Afrika er det faktisk elefanten. I regnsesongen kan det være litt farlig, men det skal være mulig å få GÅ på safari, en såkalt "walking safari". Der går guiden med børsa, mens resten av gjengen lister seg etter. DET skal jeg gjøre en gang! Han fortalte at når du for eksempel nærmer deg løven til fots, sier løven klart i fra hvor nærme man kan gå. Man kan stå stille, løven slapper av, man tar et skritt til, løven setter seg klar til å angripe, man tar skrittet tilbake, og løven slapper av igjen. Herregud, så spennende, å vite at man er på en ørliten grense til å bli spist!

 

Løven og Leoparden er det vanskelig å se i regnsesongen, da de er så spredt fordi det er vann å finne overalt, mens det i tørrsesongen er garantert hvor de befinner seg. På kveldssafarien var derfor disse de dyra vi var på jakt etter. På dagsafarien var vi mer på en slags "omvisning", da de dyra vi så var nokså lette å finne, og holdt seg ikke sjult. Etter å ha sett ørten antall sebraer, antiloper og elefanter, begynte vi på kveldssafarien mer å "jakte", da vi hovedsakelig så etter løve, leopard og krokodille. Først så vi en krokodille vandre over veien, og la seg ned i gresset bak en busk da vi kjørte mot den. Gale guiden vår gikk ut av bilen og stod bare en meter unna for å ta bilder for oss.

 

Vi kjørte videre, han fant løvespor, og fulgte etter de inn mot en busk. Vi satt spente og  var nistille, mens han hørte på lyder fra andre dyr som samarbeider om å varsle når det er fare på fære (altså løver i nærheten). Det kom ingen løve, så vi kjørte videre inn i parken, med solnedgangen foran oss. Vi stoppet for litt drikke og snax, og i løpet av 15 min var det helt mørkt. Vi fikk så vidt hoppet opp i bilen igjen og kjørt noen meter bortover, før veien var dekket av løver. 7 løver gikk mot bilen vår, og det var bekmørkt. Guiden lyste med lyskaster mot løvene, og de gikk en og en rett mot bilen vår. 2 av de gikk forbi meg, jeg satt helt ytterst i jeepen, så om jeg hadde strukket ned armen min, hadde jeg kunne tatt på den! Hjertene våre dunket nok litt ekstra da ja. Guiden vår kjørte rolig etter dem, og kom dem litt i forkjøpet. De stoppet og drakk, og så, nok en gang, fikk vi se de gå HELT inntil bilen. De stirret med skumle øyne mot oss, stoppet litt, og gikk videre. WOW så spennende :)

 

Tiden fløy fra oss, og vi måtte være ute av parken til kl 20. På vei hjem fra parken til Lodgen fikk guiden beskjed i walkietalkien sin at det var leopard rett i nærheten av der vi bodde, og da skal jeg si dere han fikk opp farten. Det gikk i full fart i mørten, over humper og dumper, og vi satt alle med både sand og alle mulige innsekter klistra i ansiktene våre. Men shit au, leopard skulle vi se! Leoparden lå i gresset og lusket på antilopene(ser ut som rådyr), klar til å angripe. Men de angriper vist ikke så lenge vi er der, så vi dro etter at vi hadde fått tatt noen bilder. Perfekt avslutning!
 

Det skjer nesten aldri at man på en safari får se alle de dyra vi fikk se, særlig krokodille, piggsvin, leopard og løve. Neste gang blir det walking safari, og da skal du være med, Asbjørn ;) mamma og pappa, dere må også oppleve dette, vi må dra i jungelen i Amazonas, der er det tigere også!

 

Apropo dere, gratulerer så mye med morsdagen, mamma! Veldig veldig glad i deg, verdens beste mamma <3 Og så var det deg da, gutten min, gratulerer med valentinsdagen! Elsker deg over alt på jord! (håper du likte rosene?;)

 

Nå er det bare 6 dager igjen, gleder meg utrolig til å se dere igjen alle sammen!

 

 

 

5 kommentarer

Mamma

14.feb.2010 kl.21:54

Hei Madeleine!

Jeg har gått og ventet i spenning på at du skulle skrive om safarituren! Er så glad for at du ikke rakk ut armen din til løvene selv om løvene sikkert hadde likt det!! For en opplevelse du har fått være med på! Du er heldig! Tror vi må begynne å spare! Afrika frister! Mulig "standard" safari passer meg best. Walking safari høres nesten for spennende ut.

Gleder meg veldig til at du kommer hjem til Norge. Tenker det blir litt overgang fra livet i Afrika til hverdagen her hjemme.

Tusen takk for hyggelig morsdagshilsen, kjære Madeleine!

Mange klemmer fra mamman din

Mamma

14.feb.2010 kl.21:57

Hei Madeleine!

Jeg har gått og ventet i spenning på at du skulle skrive om safarituren! Er så glad for at du ikke rakk ut armen din til løvene selv om løvene sikkert hadde likt det!!For en opplevelse du har fått være med på!Du er heldig! Tror vi må begynne å spare! Afrika frister! Mulig "standard" safari passer meg best. Walking safari høres nesten for spennende ut.

Gleder meg veldig til at du kommer hjem til Norge. Tenker det blir litt overgang fra livet i Afrika til hverdagen her hjemme.

Tusen takk for hyggelig morsdagshilsen, kjære Madeleine!

Mange klemmer fra mamman din

Asbjørn

14.feb.2010 kl.23:09

Dette hørtes morro ut:) men liker ikke at, jeg ikke har vert der og opplevd dette sammen med deg, så spennende. gledr meg masse til jeg skal hente deg,og høre på alt du skal fortelle, nerme seg veldig nå;) tusen takk for fine blomster du er en knupp

Marianne G. L.

15.feb.2010 kl.11:27

ÅååååH! Så spennende! :D

Tror det hadde fristet meg noe voldsomt å strekke ned hånda og klappe løvene hvis de hadde vært så nærme meg... Men det hadde sikkert ikke vært så lurt, haha :D

Så bra at du/dere fikk sett så mange forskjellige dyr! Det er noe helt annet å se dem i virkeligheten enn når man ser dem på TV... Skulle veldig gjerne likt å dra på safari selv. Det høres fantastisk ut! Kanskje jeg får drasse med meg Odd Petter til Afrika en gang, ta på oss hattene og titte litt på faunaen :P

Mindre enn en uke til jeg får sett deg igjen! TJOHEI! :D Gleder meg MASSE!

*klem*

Mormor og Beste

15.feb.2010 kl.20:35

Hei Madeleine!

For en opplevelse dette må ha vært! Nå har du virkelig vært tett innpå naturen og alt som rører seg der. Dette blir noe helt annet enn å gå i Dyreparken i Norge. Du forteller det jo også så levende, så vi kan nesten se det for oss her vi sitter i det kalde Nord. Ja, nå lakker det til du skal pakke kofferten for hjemreisen. Lykke til videre og nyt de siste dagene kjære Madeleine. Vi gleder oss veldig til å treffes igjen. Ha det godt!

God klem fra mormor og beste

Skriv en ny kommentar

madeleinetrandem

madeleinetrandem

21, Moss

Jeg er en liten og energisk jente på 21 år. Bor i moss sammen med min kjære Asbjørn, og studerer i Halden for å bli lærer. Jeg har alltid vært veldig aktiv. Jeg jobber i klesbutikk og har spinningstimer på korpus, i tilleg til at jeg liker fart og spenning som ski, snowboard, wakeboard, sol og sommer, venner, hytteturer og ikke minst å kose meg sammen med verdens beste kjæreste! Må inrømme at jeg ikke er noe fan av blogging, men nå gjør jeg likevel et forsøk, da jeg skal til Malawi i 5 uker, og bl.a. har en svært engasjert mor som til en hver tid lurer på hva jeg gjør ;o)

Kategorier

Arkiv

hits